Koutsoullis

-Μόνωση

Μόνωση
Description

ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

(Υλικά, προετοιμασία, κατασκευή)

Η μόνωση και διαμόρφωση του χώρου εμπορευμάτων, κατασκευάζεται (αποτελείται) από εξατομικευμένα πλαίσια μονομπλόκ κατασκευής, και κατασκευασμένα ώστε να καλύπτουν πλήρως τις εσωτερικές επιφάνειες στο χώρο φορτίου ενός εμπορικού οχήματος. Τα συνιστούντα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των πλαισίων επιλέγονται για τις επιμέρους ιδιότητες τους που σκοπό έχουν την δημιουργία ενός μονωτικού υλικού υψηλής αντοχής και χαμηλού συντελεστή μεταφοράς θερμότητας.

Τα πλαίσια αποτελούνται από εξιλασμένη πολυστερίνη Styropan XPS πάχους 50 mm υψηλής πυκνότητας 40Kg/m³ ενισχυμένη με MDF πάχους 6 mm ώστε να έχουν αυξημένες μηχανικές αντοχές και στην εφαρμογή τους καλύπτουν όλα τα νεύρα του αμαξώματος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου θερμογέφυρες, και προσαρμόζονται στο εσωτερικό του βαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο.

Το πάτωμα κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο αλλά με χρήση MDF 12mm για να δίνει πολύ μεγάλη αντοχή στην καθημερινή καταπόνηση.

                   

Εξιλασμένη πολυστερίνη              MDF                Αφρώδες πολυουρεθάνη

Τα κενά που προκύπτουν από την τοποθέτηση των πλαισίων γεμίζουν με αφρώδες πολυουρεθάνη με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενιαίας επιφάνειας  στην οποία γίνεται κάλυψη με υαλλόνημα (fiberglass) πάχους 2mm.  Στο πάτωμα, δίνεται “άγρια” εμφάνιση για περιορισμό της ολίσθησης του φορτίου.

Όλες οι απαραίτητες σφραγίσεις εσωτερικά γίνονται με σιλικόνη η οποία επιτυγχάνει και εξασφαλίζει την στεγανότητα του χώρου φόρτωσης από κάθε είδους υγρασία, και δεν αφήνει κοιλότητες στις οποίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί.

Στα ανοίγματα των πόρτων εφαρμόζονται (προαιρετικά) ανοξείδωτες γωνιές για προστασία στη φορτοεκφόρτωση και οι θόλοι των τροχών εντός του θαλάμου καλύπτονται με πλαίσια που κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα υπόλοιπα πλαίσια.

Το τελικό φινίρισμα όλων των επιφανειών γίνεται με εποξειδική βαφή (Sika EG-5) άσπρη ενώ το δάπεδο βάφεται γκρίζο.

Στις πισινές και πλαϊνές πόρτες  ακολουθείται διαφορετική μέθοδος. Στα γυαλιά των πίσω πόρτων τοποθετείται στην επιφάνεια του γυαλιού ένα φύλλο ELYCOLD (συνδυασμός πολυεστερικών ρητινών και ινών από γυαλί,), πετροβάμβακας (80 mm) και τέλος ακόμα ένα φύλλο ELYCOLD. Τα πλαστικά καλύμματα του κάτω μισού αφαιρούνται και στα κενά τοποθετείται πετροβάμβακας και επανατοποθετούνται τα πλαστικά.

                      

                                       Fiberglass types

Ανάλογα με τα προϊόντα που μεταφέρονται είναι και το “ΠΑΧΟΣ” της μόνωσης. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια αλλά υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες.

•    Για θερμοκρασίες μέχρι 18°C, η μόνωση είναι 50 mm
•    Για θερμοκρασίες μέχρι 0°C, η μόνωση είναι 75 mm
•    Για θερμοκρασίες μέχρι -20°C, η μόνωση είναι 100 mm

Για θερμοκρασίες μέχρι -20°C, απαραίτητη είναι και η κατασκευή επιπρόσθετων πόρτων για την απαραίτητη εξασφάλιση των ζητούμενων θερμοκρασιών.

 
For more information, email gk_son@spidernet.com.cy